Vaš nasmeh je zelo pomemben. Je tisto, kar najprej opazimo, ko se z nekom srečamo. Bel in svetleč nasmeh je resnično čudovit – zaradi njega se počutite bolje in ste bolj samozavestni ter na vsakogar naredite odličen prvi vtis.

Naravno staranje organizma v kombinaciji z življenjskim slogom lahko občutno obarva in potemni vaše zobe. Številne vsakodnevne aktivnosti k temu še dodatno doprinesejo: kajenje, pitje kave in obarvanih gaziranih pijač ter pitje čaja in črnega vina.

V zobozdravstvu obstajajo številni izdelki za beljenje zob, ki lahko nudijo dolgotrajen učinek, a so pogosto agresivni do zob in zobnega tkiva. Zaradi tega vam svetujemo profesionalno metodo beljenja zob, ki jo opravljajo izkušeni zobozdravniki.

V zobozdravstvenem centru Orto-Nova uporabljamo inovativen in učinkovit profesionalen sistem beljenja zob – Philips Zoom WhiteSpeed, ki uporablja najnaprednejšo tehnologijo LED svetlobe.

Beljenje zob vam omogoča, da vaš nasmeh zasije v najlepšem sijaju. Neprofesionalni načini beljenja, ki niso klinično dokazani pa imajo žal lahko neželene rezultate in negativne posledice. Zato poskrbite, da bo beljenje zob:

  • hitro in praktično

  • z dolgotrajnim učinkom

  • brez bolečin

  • dokazano varno in učinkovito

  • izvedeno s strani zobozdravnika

Ali je postopek beljenja zob varen? Ali škodi zobem?

Postopek beljenja zob izvajamo pod nadzorom zobozdravnika in poteka natančno po pravilih in pod nadzorom svetovne zobozdravstvene organizacije. Na podlagi številnih raziskav in testiranj se je izkazalo, da ne povzroča škodljivih posledic medtem ko pacientom omogoča želeno belino in svetleč videz zob.

Česa se je treba izogibati po beljenju?

Da bi dosegli dober in dolgotrajen rezultat je zelo pomembno, da najmanj 48 ur po beljenju ne kadite ter ne uživate obarvane in močno kisle hrane in pijače (npr. kave, temnih čajev, črnega vina, gaziranih pijač, limonade, itd.) oziroma katerekoli hrane in pijače, za katero menite, da bi lahko obarvala vaše zobe.

Občutljivost zob

Nekateri ljudje lahko po beljenju občutijo povečano občutljivost zob. To je običajen pojav, ki mine po nekaj dneh. V primeru preobčutljivosti si lahko pomagate tudi z zobnimi pastami za občutljive zobe.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.