Luske za zobe in njihova vgradnja sodijo v sam vrh estetskega zobozdravstva. So ena od najbolj priljubljenih izbir večine pacientov, ki želijo svojim zobem povrniti sijaj in funkcionalnost ter polepšati svoj nasmeh. Postopek vgradnje zobnih lusk združuje uporabo in lastnosti treh zobozdravstvenih postopkov v enem: ortodontije, zobnih kronic in beljenja zob.

Ta metoda vam zagotavlja takoj vidne in verodostojne rezultate z garancijo na povečano samozavest v vaš nasmeh.

 

Kaj so luske za zobe in v katerih primerih predstavljajo idealno rešitev za vaše zobe?

 

Luske so estetska rešitev, ki omogoča odpravo številnih estetskih nepravilnosti zob. Slednje imajo lahko poleg slabšega videza tudi negativne posledice na ugriz. Luske so tanke “ploščice” izdelane iz keramike (porcelana) ali kompozitnega materiala, ki jih namestimo na sprednjo in stransko površino zoba. Služijo kot idealna rešitev za odpravljanje težav kot so sprememba barve zob, poškodbe zob, nepravilen položaj zob, uporabljamo pa jih tudi za zaščito površine zob pred nadaljnjimi poškodbami ter nasploh za polepšanje nasmeha. Postopek lahko opravimo brez ali z minimalno uporabo anestezije.

Luske so v mnogih primerih odlična alternativna zobnim kronicam. S to sodobno estetsko metodo prekrivanja neželenih pomanjkljivosti lahko spremenimo barvo, obliko in velikost zob. Ob pravilno in profesionalno izvedenem posegu, ki ga opravi izkušen zobozdravnik, bodo luske dolga leta lepšale vaš nasmeh.

Najpogostejši primeri, v katerih luske predstavljajo odlično rešitev, so:

  • poškodovan, počen ali izrabljen zob

  • spremenjena naravna barva zoba– zaradi pogostega uživanja določene hrane in pijače, kajenja, slabe ustne higiene, zdravljenja koreninskega kanala ali zaradi katerega koli drugega razloga

  • razmak med zobmi

  • nepravilnosti v obliki ali položaju zob

Ali ste primeren kandidat za to metodo, bo potrdil zobozdravnik na predhodnem pregledu. Če so luske primerna rešitev za vas, bo takrat v sodelovanju z vami naredil tudi natančen načrt terapije ter vas seznanil z osnovnimi koraki in posebnostmi samega postopka. Da bi lahko bili kandidat za to metodo polepšanja nasmeha, je pomembno, da:

  • imate zdravo ustno votlino

  • redno izvajate in skrbite za ustno higieno

  • imate na zobeh dovolj zdrave sklenine

V zobozdravstvenem centru Orto-Nova izdelamo luske po vaših željah in vam omogočamo, da ste aktivno vključeni v oblikovanje vašega nasmeha.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.