Kaj je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija je veja zobozdravstva, ki je tesno povezana z implantologijo in paratontologijo. Vključuje vsak postopek, pri katerem je potrebno rezanje ali odstranjevanje tkiva ali zob iz ustne votline. Med običajne postopke oralne kirurgije sodijo odstranjevanje zob, pomoč pri vgradnji zobnih vsadkov – implantatov, odstranjevanje obolelih tkiv iz ustne votline ter odpravljanje težav s čeljustjo.

Spremembe v ustni votlini se dogajajo stalno in zahtevajo pravočasne popravke. Le tako lahko zmanjšamo nadaljnjo škodo ali nastanek estetskih in funkcionalnih nepravilnosti. Obstajajo različni razlogi oziroma spremembe v ustni votlini, zaradi katerih je včasih potrebno odstraniti posamezen zob. Mednje sodijo globinski karies, vnetje mehkega tkiva ali sprememba na sklepu, ki jo je potrebno odstraniti. Vse te spremembe vplivajo na videz zob in če niso odpravljene s profesionalnim posegom oralnega kirurga, lahko privedejo do neželenih posledic.

 

Oralna kirurgija – najpogostejši posegi

Kljub razvoju medicine in tehnologije na tem področju se v nekaterih primerih ni mogoče izogniti oralno-kirurškemu posegu. Naša ekipa profesionalnih zobozdravnikov opravlja vse kirurške posege za rešitev vaše težave. Nekateri so manj, drugi bolj zahtevni, a ne glede na to, vedno zasledujemo visoke estetske stadnarde in maksimalno korist za pacientovo zdravje.

V centru Orto-Nova opravljamo naslednje oralno-kirurške posege:

  • odstranjevanje zob

  • apiktomijo – operativno odstranitev vrha zobne korenine

  • izravnavo kosti – ravnanje kostne strukture pred posegom

  • operativno odstranitev ostankov korenine

  • dvigovanje dna sinusa zgornje čeljusti pri vgradnji vsadka – implantata

  • odpravljanje estetskih in funkcionalnih pomanjkljivosti ustne votline

  • ostale kirurške posege na področju zobozdravstva

  • kontrolirano regeneracijo kosti

Posegi so lahko operativni ali neoperativni. Opravljajo jih visoko usposobljeni zobozdravniki, ki so še posebej pozorni na to, da so vsi posegi opravljeni brez bolečin in na strokoven način. Potek opravil je pri vsakem posegu prilagojen individualnim težavam pacienta in je odvisen od zahtevnosti in želenega cilja. Običajno je sicer oralno-kirurški poseg opravljen razmeroma hitro in ne zahteva daljših postopkov.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.