Gingivoplastika -plastična kirurgija dlesni

Gingivoplastika je metoda kirurškega oblikovanja mehkih tkiv (dlesni ali gingive) okrog zob. Čeprav je prvotno namenjena zdravljenju parodontalnih bolezni, se danes uporablja tudi v estetskem zobozdravstvu. Pri tem se uporabljajo klasične tehnike oralne kirurgije ter laserske tehnike, s katerimi popravljamo anomalije in asimetrije tkiv za doseganje naravnega videza. Po opravljeni gingivoplastiki traja od dva do tri mesece, da dlesni dobijo naraven in zdrav videz.

 

Estetske zalivke – “bele plombe”

Estetske zalivke, ki jim pogovorno rečemo tudi bele plombe, obnavljajo in posnemajo naraven videz zoba.

Poleg tega, da z njimi nadomeščamo izgube trdnih zobnih tkiv, jih lahko uporabljamo tudi v estetske namene za spremembo velikosti, barve ali oblike zob.

Posebej koristne so pri zapiranju praznin med zobmi, popravljanju okrušenih zob ter izravnavanju ali poenotenju ravnega videza zobnega niza.

 

Katere so prednosti estetskih zalivk (“belih plomb”)?

  • Približno se ujemajo z naravno barvo in videzom zoba

  • Mikromehanično se povežejo s strukturo zoba, zaradi česar ne zahtevajo izdelave utorov, žlebov ali klinov v zdravo strukturo zoba

  • Popolnoma otrdijo v nekaj sekundah

  • Lahko se uporabljajo na vseh površinah zob in ne vplivajo na estetiko

  • Če se poškodujejo, jih je mogoče popraviti

  • Morebitna občutljivost zob je minimalna in traja le kratek čas

 

Profesionalno čiščenje in poliranje zob

Čiščenje zob je zelo pomembno, kajti s pravilnim vzdrževanjem ustne higiene varujemo zobe in jim podaljšujemo življenjsko dobo.

Zaradi nezadostne in neprimerne higiene ustne votline ali neprimernih zobozdravstvenih posegov se nabirata zobni plak in zobni kamen, ki privedeta do vnetja zobne mase.

Profesionalno čiščenje in poliranje zob v centru Orto-Nova vključuje:

  • Odstranjevanje zobnega kamna – obsega odstranjanje vseh oblog na zobeh: kamna, plaka in tudi obarvanja zaradi hrane, pijače ali kajenja

  • Peskanje z metodo AIR FLOW® – izvaja se s pomočjo naprave, ki pod tlakom brizga drobna mikroabrazivna zrna peska, razpršena v vodi. Ta uspešno odstranjujejo obloge in obarvanja z zob ter jim vračajo naravno barvo in lesk. Postopek je popolnoma neboleč, pacienti pa lahko izbirajo med več okusi peska

  • Poliranje zob -izvaja se s pomočjo majhnih vrtljivih ščetk, gumic in ostalih pripomočkov, s katerimi drsimo po površini zob in odstranjujemo obloge

S temi načini vašim zobem vračamo lesk, ki si ga zaslužijo.

 

Nanašanje zobnega nakita

Nanašanje zobnega nakita je hiter, enostaven in neboleč postopek. Zobni nakit v obliki kristalov nanesemo na površino naravnega zoba z enostavno in nebolečo metodo lepljenja. Gre za časovno kratek poseg, ki ne vključuje invazivnih metod kot je brušenje, s čimer se na noben način ne poškoduje zobna sklenina ter ne vpliva na zdravje samega zoba.

Za dogovor o terminu nas kontaktirajte.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.