Si želite imeti ravne zobe, a vam niso všeč tradicionalni fiksni aparati z nosilci (pogovorno: zvezdicami)? Invisalign je tehnologija iz Združenih držav Amerike, ki predstavlja rešitev za neporavnane zobe brez potrebe po nošenju fiksnih nosilcev.

Ortodontski aparat Invisalign® polepša vaš nasmeh brez posega v kakovost vašega življenja med terapijo.

Kako deluje Invisalign?

Invisalign popravlja položaj zob z nizom skorajda nevidnih prozornih opornic, ki so narejene po meri za vaše zobe, s čimer zagotovimo maksimalno udobje nošenja. Z menjavanjem opornic vsaka dva tedna se zobje postopoma iz tedna v teden premikajo, dokler ne dosežemo končnega želenega položaja. Opornice so takorekoč nevidne, zato ne bo nihče opazil, da jih nosite. Predstavljate si jih lahko kot tanke prozorne prevleke za vaše zobe, zato ne bodo vplivale na vaše vsakdanje življenje in sporazumevanje z ljudmi.

Največje prednosti nošenja opornic Invisalign so:

  • udobje nošenja

  • odstranljivost

  • prozornost / nevidnost

  • fleksibilnost pri uživanju hrane in pijače

  • nemoteno vzdrževanje dobre ustne higiene

Opornice Invisalign lahko sami odstranite, s čimer vam omogočajo, da tudi med terapijo uživate v vseh jedeh in pijačah. Prav tako lahko opornico odstranite pri ščetkanju zob in ko želite uporabiti zobno nitko, kar pomeni, da vas ne bo nič oviralo pri skrbi za dobro ustno higieno.

V primerjavi s tradicionalnimi fiksnimi aparati tukaj nimamo opravka niti z nosilci, niti z žico. To pomeni, da boste ortodontske preglede in nastavitve opornice v večini primerov opravili v zelo kratkem času.

Nenazadnje pa vam Invisalign omogoča tudi, da že na samem začetku zdravljenja vidite virtualne rezultate in načrt terapije. Že takoj boste torej videli, kako bodo vaši dobje videti po zaključku ortodontske obravnave.

Na podlagi diagnostičnih orodij, ki vključujejo popoln pregled zdravstvenega in zobozdravstvenega stanja, klinični pregled ter diagnostične metode, ki jih opravljamo v zobozdravstvenem centru Orto-Nova, vam bomo povedali, ali je pri vas mogoča ortodontska terapija Invisalign. V primeru, da je mogoča, bomo izdelali načrt za terapijo, ki bo predstavljala idealno rešitev za vaše zobe.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 50 MB.