Sistem Damon z uporabo blagih naravnih sil prinaša poln, naraven, širok nasmeh.

S to ortodontsko tehniko s pomočjo samozaklepnih nosilcev (pogovorno: zvezdic) z nizkim trenjem in s posebno visokotehnološko žico dosežemo odlične rezultate, ki razveseljujejo paciente. Posebej oblikovane žice ustvarjajo blago silo, zato je postopek za pacienta minimalno invaziven.

 

Sistem Damon ima številne prednosti pred konvencionalnimi ortodontskimi tehnikami. Še posebej pa velja izpostaviti naslednje:

  • manjši odstotek odstranjevanja zob

  • krajši čas trajanja terapije – do 30% hitreje do rezultata

  • manj kontrolnih pregledov in lažje vzdrževanje zobne higiene

  • manjša občutljivost zob in manj bolečine med nošenjem

  • aparat je prijetnejši za nošenje, ker imajo nosilci občutno zaobljene robove

 

Po namestitvi aparata so kontrolni pregledi potrebni zgolj na 8 do 12 tednov.

Po desetletju izkušenj z uporabo in spremljanjem razvoja tehnike Damon ter po velikem številu uspešno zaključenih terapij, smo tudi v praksi ugotovili, da so prednosti, ki jih navajajo avtorji te ortodontske tehnike, resnične in številne.

 

Kako dolgo traja ortodontska terapija?

Povprečni čas trajanja terapije znaša od dveh do treh let. Pri tem na dolžino obravnave najbolj vpliva kompleksnost posameznega primera. V določenih primerih pa je lahko terapija s sistemom Damon tudi krajša.

 

Ali se bodo po odstranitvi ortodontskega aprata zobje premaknili na staro stanje?

Po vsaki ortodontski terapiji obstaja možnost, da se zobje v večji ali manjši meri premaknejo v prejšnji položaj, kar imenujemo recidiv. Da bi to preprečili, uporabljamo snemljive zadrževalne aparate ali fiksno retencijo (trakce ali žičke, ki se nevidno nalepijo na notranjo stran zob). Takšen aparat ali fiksno retencijo mora pacient nositi še nekaj časa, da preprečimo morebitno premikanje zob nazaj v prejšnji položaj.

 

Vzdrževanje ustne higiene

V času ortodontske terapije je potrebno nameniti posebno pozornost pravilnemu vzdrževanju ustne higiene. Poleg klasičnega umivanja zob priporočamo tudi uporabo interdentalne ščetke in zobne prhe.

 

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.