Ozon, ki je najbolj znan kot Zemljin zaščitni sloj, uporabljamo tudi za zdravljenje različnih težav na različnih področjih zdravstva in zobozdravstva. Ima širok spekter delovanja in ga v medicini uporabljamo že več kot 100 let. V običajnih postopkih ga lahko uporabimo za zdravljenje različnih bolezni zob brez neželenih učinkov.

Zobozdravstvo se nenehno spreminja in prilagaja z uporabo in prenosom novih znanstvenih odkritij v prakso. Terapija z ozonom se je skupaj z lasersko terapijo izkazala kot koristnejša in učinkovitejša od obstoječih konvencionalnih terapevtskih metod. Zato je postala zelo priljubljen način zdravljenja tudi med našimi pacienti.

Uporaba in prednosti terapije z ozonom

Terapija z ozonom se najpogosteje uporablja za regeneracijo in obnavljanje poškodovanega tkiva v ustni votlini. Ozon se v zobozdravstvu uporablja za dezinfekcijo tkiva in njegovo oskrbo s kisikom po odstranitvi zob. Pri tem zmanjšuje možnost pojava pooperativnih okužb in bolečin, oskrba s kisikom pa pospešuje regeneracijo tkiva in pospešuje celjenje ran. Poleg tega lahko z ozonom dosegamo tudi izjemne rezultate pri zdravljenju herpesa in aft.

Ozon je poleg fluorida najmočnejši znan oksidant. Pospešuje presnovo kisika, sproža specifične encimske procese in aktivira odziv imunskega sistema. Prav tako je močan germicid in fungicid, ki uničuje številne patogene organizme in zmanjšuje razvoj bakterij. V majhnih količinah stimulira imunski sistem, v primeru velikih količin pa ga zavira.

Terapija z ozonom ima v zobozdravstvu številne prednosti v smislu učinkovanja na zdravje pacienta in doseganje želenih rezultatov. Ena od prednosti njegove uporabe v zobozdravstvu je tudi pojasnjenvanje molekularnih mehanizmov.

Terapija z ozonom pri pacientih skrajšuje čas zdravljenja in vpliva na pozitivne končne rezultate zobozdravstvene obravnave. Z njim tudi natančneje uničimo bakterije. Za pacienta je uporaba ozona popolnoma neboleča in ima minimalne stranske učinke.

 

Pozitivni učinki ozona v zobozdravstvu:

  • deluje antibakterijsko

  • deluje protivnetno

  • spodbuja imunski sistem

  • deluje razstrupljevalno

  • deluje biosintetično (aktivira metabolizem ogljikovih hidratov, proteina lipida)

  • deluje bioenergetično

  • deluje homeostatično

 

Tehnološki napredek metod in tehnologij lahko v zobozdravstvu opazujemo na dnevni ravni. Poleg laserske terapije naša strokovna ekipa zobozdravnikov uporablja tudi terapijo z ozonom kot zamenjavo za številne tradicionalne zobozdravstvene tehnike. Izkazala se je kot odlična rešitev pri zobozdravstveni obravnavi.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.