Priprava

Postopek vgradnje vsadkov – implantatov je zahvaljujoč odlični tehnični opremljenosti centra Otro-Nova varen in enostaven. To med drugim omogoča vrhunska CT naprava za 3D diagnostiko.

 

Diagnoza in načrt terapije

S pomočjo digitalne CT naprave, s katero dobimo natančen 3D prikaz zobnih in čeljustnih struktur, postavimo diagnozo in pridobimo podatke, ki so potrebni za uspešno izvedbo zobnega vsadka.

Na osnovi tako doblejnih podatkov izberemo ustrezne terapije, naredimo načrt zdravljenja ter časovni in finančni načrt.

Kirurški poseg vstavljanja vsadka

Vsadek – implantat kirurško vgradimo v kost. Postopek vgradnje posameznega vsadka je zelo hiter in traja približno 15 minut. Je brez bolečin, ker ga izvajamo pod lokalno anestezijo.

Po vstavitvi vijaka v čeljust sledi obdobje okrevanja, ki traja od 3 do 6 mesecev. V tem času se vsadek zraste s kostjo. Če je vsadek stabilen, lahko pacient v tem obdobju nosi začasno kronico.

Možni zapleti oz. potreba po dodatnih posegih pri vstavljanju vsadka:

REGENERACIJA KOSTI

Potrebna je v primeru nezadostne velikosti obstoječe čeljustne kosti. Izvede se lahko pred ali med vstavljanjem vsadka. Pri tem si lahko pomagamo s:

  • Krvno plazmo
  • umetno kostjo
  • presaditvijo kosti z drugega dela telesa

SINUS LIFT

  • Velik in majhen dvig

 

Zaključna faza

Po fazi okrevanja in uspešnem zraščenju s kostjo, na vsadek postavimo t.i. gingivoformer, ki oblikuje in pripravi dlesen za namestitev protetičnega nadomestka.

Pred odstranitvijo gingivoformerja po 7 dneh napravimo odtis za izdelavo protetičnega dela. Hkrati v sodelovanju z zobnimi tehniki oblikujemo videz nadomestnega zoba.

Ko je končni izdelek narejen, sledi še cementiranje.

V centru Orto-Nova uporabljamo izključno visokokakovostne in certificirane implantološke sisteme z dolgoletno tradicijo, kot so Nobel Biocare, Astra in Dentium.

Vsi navedeni sistemi sodijo med najboljše na svetu in se ponašajo s priznano kakovostjo in tradicijo.

Kontraindikacij za vstavitev vsadkov praktično ni. Vgradnja vsadka terja visoko usposobljenost zobozdravnikov in zobnih tehnikov ter vrhunsko tehnološko opremo. Vse to pa lahko najdete v zobozdravstvenem centru Orto-Nova.

Zaprosite za brezplačno ponudbo in si pridobite poseben popust

Izpolnite obrazec s katerim boste zaprosili za informacije ali rezervirali termin. Rezervirajte si prvi obisk brezplačno.

  • Accepted file types: doc, pdf, png, jpg, jpeg, Max. file size: 150 MB.